BBQ-kanaa ja ranch pastasalaatti

BBQ-kana ja ranch pastasalaatti resepti

Koripalloileva esikoinen muutti viime syksynä koulun asuntolaan ja vaikka jutellaan melkein päivittäin, ei kohtaamisia ole arjessa kovinkaan usein. Paras tapa saada nuori käymään kotona on kutsua hänet syömään, mutta helmikuinen keskustelu valmentajansa kanssa herätti myös ajatuksen, jospa kokattaisiin yhdessä ja suunniteltaisiin aterioita, jotka on aktiiviselle urheilijalle sopivia.

Itseä kiinnostaa ainakin löytää uusia vinkkejä turnausmatkojen eväisiin ja esikoinen taas toivoi, että voitaisiin valmistaa budjettiystävällisiä useamman päivän ruokia kerralla, jotta ihan joka päivä ei tarvitsisi olla kokkailemassa. Katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi.

Ihan ensimmäisenä tehtiin yhdessä BBQ-kanaa ja pastasalaattia ranch-kastikkeella.

Tarvitset:

BBQ-kastiketta (esim. Sweet baby Ray’s barbecue sauce)

n. 400g maustamattomia kanan rintafileitä

Grillitikkuja (tai esim. sushipuikkoja, jos niitä on kerääntynyt kotiin)

Salaatti:

n.400g pastaa

Jääsalaattia

2 tomaattia

1 prk kypsiä mustapapuja huuhdeltuna ja valutettuna

Muutama kevätsipulinvarsi / puolikas punasipuli

Maissia (n. 2 dl pakastemaissia keitettynä tai 1 kokonainen grillattu maissi)

1 avocado

Muutama tuore oksa korianteria

Ranch kastike:

1,5 dl kevytmajoneesia

1 dl kookosmaitoa

Muutama oksa tilliä

Muutama oksa persijjaa (voit käyttää myös kuivattua tai pakastettua tilliä ja persiljaa, jos niitä löytyy valmiiksi kaapista)

1 valkosipulin kynsi

1/2 sitruunan mehu

1 rkl punaviinietikkaa

Ripaus Suolaa ja mustapippuria

Ranch pasta salad recipe

Tee se näin:

Aloita leikkaamalla kanat n. 4cmx4cm paloiksi ja marinoi sitten Bbq-kastikkeella. Jätä maustumaan huoneenlämpöön noin 30min ajaksi tai jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Valmista ranch kastike:

Sekoita majoneesi ja kookosmaito, lisää tilli ja persilja silputtuna. Murskaa sekaan valkosipuli ja lisää sitruunan mehu sekä punaviinietikka ja suola & pippuri. Surauta kastike blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan salaatin valmistumista.

Pujota kanapalat tikkuihin ja paista 200c uunissa grillivastuksilla ja alalämmöllä noin 20min tai grillaa vartaat. Kääntele välillä ja tarkista kypsyys.

Keitä pasta kypsäksi, valuta ja huuhtele.

Huuhtele ja valuta myös pavut.

Revi jääsalaatti jäähtyneen pastan joukkoon. Lisää pilkottu tomaatti, sipulihakkelus, ja pavut. Sekoita mukaan ranch-kastiketta ja lisää pilkottu avocado sekä keitettyä tai grillattua maissia. Ripottele päälle vielä korianteria.

Enjoy!

Kokkailemassa ja reseptejä kokeilemassa kolmen aktiivisen pojan äiti, valokuvaaja ja innokas kotikokki. Toisena pääkokkina kohta 17v koripalloilija, joka haaveilee opiskelusta ja korisurasta ulkomailla. Pelaa tällä hetkellä U18 maajoukkueessa ja HBA-Märskyn riveissä. Rakastaa kokeilla uusia reseptejä ja on kokkaillut kotona pienestä pitäen. Apukokkeina 10v judoka ja 8v koripallo-/futisjunnu.