Mielitekoja brändikuvaus

Tapasimme viime kesänä Mielitekoja-yrityksen perustajan, Piamarin, kanssa ja lähdimme suunnittelemaan mielenterveyspalveluita tuottavalle yritykselle kuvapankkikuvia. Piamari toivoi kuvien olevan herkkiä ja kauniita ja hän oli myös tehnyt oman Pinterest inspiraatiotaulun, joista sain vähän etukäteisfiilistä, mitä brändikuvilla lähdetään tavoittelemaan. Piamarin referenssikuvat oli kauniin pastellisävyisiä ja herkkiä. Toisaalta tulevia blogitekstejä ja mielenterveyttä käsitteleviä aiheita ajatellen tarvittiin myös aiheeltaan hieman synkempiä kuvituskuvia. Esimerkiksi rahapeliriippuvuuden kuvaaminen nousi alusta saakka yhdeksi brändikuvien päätemoista. Suunnittelujen jälkeen pääsimme varaamaan ajankohdat kuvaukselle ja koska kuvat kuvattiin eri lokaatioissa neljän eri mallin kanssa, jaoimme kuvaukset kahteen eri ajankohtaan.

Ensimmäisenä kuvauspäivänä saimme niskaamme uskomattoman ukkosmyrskyn, mutta onneksi meillä oli sovittuna otettavaksi myös muutamat sisäkuvat. Sateen hellittäessä pääsimme lähimaastoon kuvaamaan ulkokuvia.

Toisena kuvauspäivänä suuntasimme Mustikkamaalle ja Redin edustalle muutaman mallin kanssa. Molempina päivinä otettiin myös “lennossa” muutamia kuvia Piamarista itsestään. Redin edustan narut toivat itselleni ajatuksen mielensä syövereihin ahdistuneesta “häkkilinnusta” ja mallina toiminut Riina eläytyi ihanasti rooliinsa. Halusin kuvata ahdistuksen lisäksi myös tunnetta, kun ihminen löytää negatiivisten tunteiden käsittelyyn apua ja rauha valtaa mielen.

Jokainen malli kirjoitti myös omia mielenterveydelle tärkeitä sanoja paperille, joita kuvasin Mielitekoja-somea ajatellen. Lisäksi kuvasin muutamia luontokuvia Piamarin oman inspiraatiotaulun hengessä. Muita brändikuvia on nähtävillä niin Mielitekoja.fi sivuilla kuin myös somekanavissa.


Näin varaat brändikuvauksen:

  1. Lähetä minulle viesti ja kerro mitä yrityksesi tekee ja minkälaisia kuvia kaipaat
  2. Soitan sinulle sovittuna ajankohtana tai tavataan suunnittelupalaverin merkeissä
  3. Lähetän sinulle kuvaussuunnitelman ja kuvaussopimuksen sähköpostiisi
  4. Hyväksyttyäsi suunnitelman varataan aika kuvauksille